Mavshack –
Filippinsk streamingtjänst

Enkodering 

Vi tar emot filmer från deras respektive samarbetspartners via olika former av överföring, allt från fysisk hårddisk till accelererad nedladdning. Därefter känner systemet av vilka ljud- och video-kanaler som ska användas och hur. Materialet kodas för att fungera på alla enheter och sedan skickas det över till redaktionen för kvalitetskontroll och synkning av undertexter. Därefter vidtar paketering till de olika enheterna för att sist men inte minst publiceras i plattformen.

Streaming

Genom gruppens underleverantörer för lagring (Google Cloud Storage samt Amazon S3) levereras sedan materialet ut till vår underleverantör för streaming och distribution (Akamai). CDN cache-lagrar filmer på Edge-servers som är i närheten av tittaren och därmed gör att filmerna, även i hög bandbredd, kan levereras utan stopp i trafiken..

Plattform

Plattformen är en egen produkt utvecklad inom gruppen och under 2017 så byggdes den om från grunden och är idag helt serverless i sin uppsättning. Plattformen bygger på NodeJS i grunden och körs idag i Amazons Lambda med deras API-gateway framför. Här är även Akamai med och snabbar upp och säkrar APIerna också.

Betalningssytem 

Mavshack har fler betallösningar däribland Stripe, PayPal och DCB (Direct Carrier Billing) som betalningsgateways. Systemet är uppsatt för att hantera alla valutor runt om i världen. 

Direct Carrier Billing är utvecklat internt tillsammans med respektive telco i de respektive länderna (mestadels i mellanöstern)

Appar & Webb

Vi har utvecklat appar åt Mavshack som fungerar på följande plattformar och enheter:

  • iOS*
  • AppleTV (tvOS)
  • Android**

Webbsidorna som vi producerat åt Mavshack är optimerade för att fungera på de allra flesta moderna webbläsare och de är även responsiva så att det går att se innehållet även om man inte har laddat ner en av apparna till tjänsten. För fullt stöd och bättre upplevelse på sina mobila enheter så rekommenderar vi dock att slutanvändarna använder apparna som är gjorda för respektive enhet.

* Stöder Chromecast och AirPlay-mottagare
** Stöder Chromecast-mottagare