HomeTV

Sveriges senaste och bredaste filmtjänst

HomeTV är Sveriges senaste tillskott inom streamingsfären. Ett unikt bibliotek med över 3000 titlar konkurrerar de med de allra största aktörerna inom videounderhållning. Vi har varit med på resan från start. 

Enkodering 

Vi tar emot filmer från deras respektive samarbetspartners via olika former av överföring, allt från fysisk hårddisk till accelererad nedladdning. Därefter känner systemet av vilka ljud- och video-kanaler som ska användas och hur. Materialet kodas för att fungera på alla enheter och sedan skickas det över till redaktionen för kvalitetskontroll och synkning av undertexter. Därefter vidtar paketering till de olika enheterna för att sist men inte minst publiceras i plattformen.

Streaming

Genom gruppens underleverantörer för lagring (Google Cloud Storage samt Amazon S3) levereras sedan materialet ut till vår underleverantör för streaming och distribution (Akamai). CDN cache-lagrar filmer på Edge-servers som är i närheten av tittaren och därmed gör att filmerna, även i hög bandbredd, kan levereras utan stopp i trafiken..

Plattform

Plattformen är en egen produkt utvecklad inom gruppen och under 2017 så byggdes den om från grunden och är idag helt serverless i sin uppsättning. Plattformen bygger på NodeJS i grunden och körs idag i Amazons Lambda med deras API-gateway framför. Här är även Akamai med och snabbar upp och säkrar APIerna också.

Betalningssystem 

HomeTV valde Bambora som betalningsgateway och det är den som plattformen använder sig av i dagsläget. Systemet är uppsatt för att hantera SEK i Sverige, NOK i Norge, EUR på Åland (och Finland) och DKK i Danmark.

Appar & Webb

Vi har utvecklat appar åt HomeTV som fungerar på följande plattformar och enheter:

  • iOS*
  • AppleTV (tvOS)
  • Android**
  • Samsung Smart TV (tillverkningsår 2017 och senare)

Webbsidorna som vi producerat åt HomeTV är optimerade för att fungera på de allra flesta moderna webbläsare och de är även responsiva så att det går att se innehållet även om man inte har laddat ner en av apparna till tjänsten. För fullt stöd och bättre upplevelse på sina mobila enheter så rekommenderar vi dock att slutanvändarna använder apparna som är gjorda för respektive enhet.

* Stöder Chromecast och AirPlay-mottagare
** Stöder Chromecast-mottagare