Sweden International Horse Show 

Öka intresse genom digitala lösningar


Vi fick i uppdrag att ta fram den officiella appen för Sweden International Horse Show. Eventet ägde rum 28 november till 1 december och lockar ca 80 000 besökare. Besökarna kunde via appen bla ta del av program, nyheter och information om mässan.

Utmaningen med att tillhandahålla en app under ett event är att den under en begränsad tid får väldigt mycket trafik. Detta löste vi genom en skalbar serverlösning vilket resulterade i att appen flöt på till ett kostnadseffektivt pris för kunden. 

Appen fick väldigt bra mottagande och ett tydligt exempel på detta var att en av sponsorerna anordnade en tävling som fick stängas ner pga av att priserna tog slut.
Positiv och tydlig indikation på att vår lösning levererade.

Ytterligare ett tecken på att appen blev ett populärt inslag för användarna var att den toppade Topplistan för kategorin Sport och klättrade hela vägen upp till plats 32 på listan över populära gratisappar.

“Vi ville förbättra upplevelsen för våra besökare genom att tillhandahålla den senaste informationen om program, nyheter, startlistor etc på ett enkelt sätt. Vi är mycket nöjda med appen, som blev väldigt uppskattad av publiken. Dessutom sparade vi arbetstid och fick en mer miljövänlig lösning än ett tryckt program.” 

Christin Ericsson
Event Director